بیماری سل؛ تهدیدی برای سلامت جامعه (فایل)
سابقه بیماری سل در جوامع بشری به بیش از 2000 سال قبل از میلاد بر می گردد که در آثار بجا مانده از مصریان قدیم به آن اشاره شده است. پس از کشف باسیل سل توسط رابرت کخ، دانشمند شهیر آلمانی، در سال 1882 تمامی خرافات و نظریات قبلی در مورد بیماری سل که در اروپا از آن به “طاعون سفید” نام برده می شد، به تاریخ پیوست. هرچند که امروزه این بیماری تا حدود قابل توجهی در جوامع بشری تحت کنترل می باشد ولی هم چنان به عنوان دومین بیماری عفونی، عامل مرگ و میر انسانی مطرح می باشد. با توجه به اینکه برخی گونه های مایکوباکتریوم، باکتری عامل بیماری سل، در برخی از مهره داران هم ایجاد بیماری می کند و به ویژه مایکوباکتریوم بویس ( عامل سل گاوی ) توانایی انتقال و ایجاد بیماری در انسان را دارد، بیماری سل به عنوان یک بیماری زئونوز مطرح بوده و تهدید آن برای سلامت جامعه در خور توجه ویژه است.
در فایل آموزشی “بیماری سل؛ تهدیدی برای سلامت جامعه” ابتدا توضیحات کاملی در مورد تاریخچه بیماری سل در ایران و جهان ارائه شده است. سپس بطور مفصل در مورد اتیولوژی بیماری سل، ویژگی های میکروبیولوژیک و سرولوژیک مایکوباکتریوم ها، روش های تشخیص آزمایشگاهی، جداسازی و تفریق مایکوباکتریوم ها بحث و گفتگو شده است. در ادامه در خصوص اپیدمیولوژی و ارزیابی شاخص های اپیدمیولوژیک بیماری سل انسانی و دامی در ایران و جهان، طبق آخرین داده ها و آمار سازمان بهداشت جهانی و فائو توضیحات کاملی ارائه شده است. در یکی از مهمترین بخش های این فایل آموزشی در مورد بیماریزایی سل در انسان، علائم درمانگاهی، روش های تشخیصی، تشخیص تفریقی، درمان، کنترل و پیشگیری از سل در انسان بصورت جامع بحث شده است.
سل در حیوانات بخش مهم دیگری از این فایل آموزشی است که در آن به بیماریزایی، علائم درمانگاهی، یافته های آزمایشگاهی، آثار کالبدگشایی، تشخیص تفریقی، درمان و کنترل بیماری در گاو پرداخته شده است. به تفصیل در خصوص تست توبرکولین و روش انجام و تفسیر نتایج آن بحث و گفتگو شده است. در بخش پایانی نیز در مورد ارزیابی کشتارگاهی ضایعات سل در گاو و نحوه قضاوت در مورد هر یک و اهمیت مایکوباکتریوم ها در آلودگی مواد غذایی با منشا دامی بحث و گفتگو شده است.
فایل آموزشی ” بیماری سل؛ تهدیدی برای سلامت جامعه” در 7 لینک جداگانه و به مدت 750 دقیقه ارائه شده است. برای دریافت فایل های بشتر در مورد دام های بزرگ اینجا کلیک کنید.
دوره های مرتبط
فایل فارماکولوژی کاربردی در دامهای کوچک
فارماکولوژی کاربردی در دامهای کوچک مطالعه داروها, انواع داروها, ساختمان شیمیایی داروها, مکانیسم عمل و تاثیر متقابل دارو و بدن…
فایل بیماریهای غدد در دامهای کوچک
بیماریهای غدد در دامهای کوچک به ویژه در سگ و گربه اهمیت بسیاری دارند.غدد ترشحی در بدن به سه دسته:…
فایل وبینار اصول تغذیه در طیور صنعتی و نقش آن در سلامت گله
محتوای دوره مباحث مربوط به اصول تغذیه در طیور صنعتی را شامل می شود.مواد مغذی و ویژگی های آنها, اجزائ…
فایل اصول همزمان سازی فحلی در گاو
مدیریت تولید مثل از ارکان اساسی سیستم مدیریت پرورشی در گاوداری های شیری است. هدف از تولید مثل گوساله زایی…
نظرات
600,000 تومان
گروه اساتید
متخصصین و اعضای هیئت علمی دانشگاه هاسومین کنگره بین المللی بهداشت مواد غذایی
سومین کنگره بین المللی بهداشت مواد غذایی
19 و 20 مهر 1403، تهران، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور
آدرس سایت کنگره: www.3icfh.iranvc.ir
شماره تماس دبیرخانه کنگره: 02161061140
قوانین ثبت دیدگاه