فایل کارگاه حساسیت و عوارض ناخواسته دارویی در دامپزشکی
دارو ترکیب شیمیایی طبیعی, نیمه صنعتی یا کاملا صنعتی است که برای درمان انواع بیماری ها در جانوران مورد استفاده قرار می گیرد. پس از تجویز دارو در بدن فرآیندهای بیوشیمیایی مختلفی در سلول ها و بافتهای بدن بر روی دارو صورت می پذیرد که از آن به عنوان متابولیسم دارو یاد می شود. متقابلا خود ترکیب دارو و متابولیتهای حاصل از آن نیز بر روی بدن اثر می گذارند. این اثرات شامل دو بخش می باشد: الف) اثرات درمانی, ب) اثرات جانبی. حساسیت و عوارض ناخواسته دارویی به آن دسته از واکنش های بدن به ترکیب شیمیایی دارو و یا متابولیت های آن گفته می شود که معمولا در اثر تجویز نادرست روی می دهند. این عوارض ناخواسته از یک واکنش ساده مانند التهاب و سرخ شدگی محل تجویز تا یک واکنش سیستماتیک مانند انعقاد خون منتشر متفاوت است و ممکنست زندگی جاندار را به مخاطره اندازد.
در دوره آموزشی حساسیت و عوارض ناخواسته دارویی ابتدا مقدمه ای بر تعاریف و مفاهیم مرتبط ارائه شده است. مفهوم اثرات درمانی, اثرات جانبی, عوارض ناخواسته و اثرات سمی بطور کامل همراه با مثال هایی توضیح داده شده است.سپس به طبقه بندی آثار ناخواسته دارویی اشاره شده است. مثال های متعددی از داروها که در هریک از این گروه ها قرار می گیرند, آورده شده است. در ادامه در خصوص مکانیسم سمیت داروها و عوارض ناخواسته دارویی به واسطه مکانیسم های ایمنی به تفصیل توضیح داده شده است.مبحث ازدیاد حساسیت و انواع آن از مهمترین بخش های ارائه شده در این کارگاه می باشد که توضیحات کاملی در این خصوص ارائه شده است. در ادمه در مورد آگونیست و آنتاگونیست و مکانیسم دخیل در هر یک بطور کامل تشریح شده است. در پایان نیز به مبحث تداخلات دارویی و مکانیسم های مربوط به آن پرداخته شده است.
دوره آموزشی حاضر در 7 لینک جداگانه شامل 4 فایل pdf و 3 فایل mp4 ارائه شده است. برای دریافت فایل های بیشتر در مورد فارماکولوژی دامپزشکی اینجا کلیک نمایید.
دوره های مرتبط
فایل بیماری اکتیمای واگیر
بیماری اکتیمای واگیر یا اُرف یک بیماری مخاطی با منشا ویروسی است که نشخوارکنندگان کوچک به ویژه بز را درگیر…
فایل بهداشت و بیماریهای ماهیان سردآبی
غذاهای پروتئینی دریایی سالمترین و با ارزش ترین منابع غذایی برای انسان محسوب می شوند. امروزه با افزایش جمعیت جوامع…
فایل تشخیص و درمان بیماریهای دستگاه ادراری در حیوانات کوچک
بیماریهای دستگاه ادراری در حیوانات کوچک مانند سگ و گربه بسیار شایع می باشند.با توجه به نقش بسیار مهم و…
فایل مروری بر سونوگرافی تشخیصی در حیوانات خانگی
سونوگرافی تشخیصی در حیوانات خانگی یکی از پرکاربردترین تکنیکهای تشخیصی پاراکلینیکی در دامپزشکی می باشد.استفاده از دستگاه های اولتراسونوگرافی در…
نظرات
200,000 تومان
پروفسور گودرز صادقی هشجین
PhD فارماکولوژی, استاد دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهرانسومین کنگره بین المللی بهداشت مواد غذایی
سومین کنگره بین المللی بهداشت مواد غذایی
19 و 20 مهر 1403، تهران، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور
آدرس سایت کنگره: www.3icfh.iranvc.ir
شماره تماس دبیرخانه کنگره: 02161061140
قوانین ثبت دیدگاه