
از بی حسی و بیهوشی جهت به حداقل رساندن درد حیوان, و نیز تا حدودی مقید کردن, در حین اعمال جراحی بر روی دامهای بزرگ استفاده می شود. با پیشرفت علم جراحی روش های بی حسی و بیهوشی نیز به موازات آن توسعه یافته است. امروزه دامپزشکان از روش های مختلف بی حسی و بیهوشی در اعمال جراحی بر روی انواع گونه های حیوانات, به ویژه دامهای بزرگ, استفاده می کنند. دامپزشک با توجه به گونه حیوان, اندام مورد نظر و نوع جراحی از بی حسی یا بیهوشی برای کاهش درد در حیوان بهره می برد. در نشخوارکنندگان با توجه به فیزیولوژی بدن و نوع جراحی های رایج, عمدتا از انواع روش های بی حسی استفاده می شود. اما در اسب هم از بی حسی و هم از بیهوشی استفاده می شود. در جراحی های سطحی و سرپایی مانند پاره شدگی پوست و ترمیم سوختگی ها بیشتر از بی حسی استفاده می شود. در جراحی های اندام های عمقی که نیاز به بیهوشی عمیق وجود دارد, باید از روش های بیهوشی بهره برد.
در دوره آموزشی بی حسی و بیهوشی در دامهای بزرگ ابتدا در مورد اصول اولیه بی حسی و بیهوشی, اقدامات پیش بیهوشی و آرام بخشی توضیحات کاملی ارائه شده است. سپس در خصوص انواع بی حسی های موضعی با تاکید بر نشخوارکنندگان بزرگ به تفصیل بحث شده است. در ادامه به موضوع بیهوشی و انواع آن در اسب پرداخته شده است. مبحث بیهوشی در شرایط ویژه در مورد اسب بخش دیگری از مطالب ارائه شده می باشد. متعاقبا در خصوص داروهای بیهوشی و پیش بیهوشی, میزان مصرف, نحوه تجویز و کنترل تداوم بیهوشی توضیحات مفصلی ارائه شده است. در پایان در مورد مراقبت های حین بیهوشی, کنترل علائم حیاتی و احیائ قلبی – ریوی در مورد اسب مطالب جامعی ارائه شده است.
محتوای دوره آموزشی بی حسی و بیهوشی در دامهای بزرگ در 7 لینک جداگانه و به مدت 200 دقیقه ارائه شده است. برای دریافت فایل های بیشتر در مورد دام های بزرگ و بیماری های آنها اینجا کلیک کنید.
دوره های مرتبط
فایل اسهال نوزاد نشخوارکنندگان
اسهال از مهمترین بیماری های دوران نوزادی بخصوص در نوزاد نشخوارکنندگان می باشد. طیف گسترده ای از عوامل عفونی و…
فایل بیماریهای غدد در دامهای کوچک
بیماریهای غدد در دامهای کوچک به ویژه در سگ و گربه اهمیت بسیاری دارند.غدد ترشحی در بدن به سه دسته:…
فایل وبینار بیماریهای عفونی در اسب
بیماری های عفونی در دام های بزرگ بخش بزرگی از مبحث بیماری ها در دامپزشکی را در بر می گیرد…
فایل دارو درمانی در ماهیان سردآبی
محتوای فایل در 2 لینک جداگانه و به مدت 220 دقیقه ارائه شده است. این فایل دارای نکات بسیار مهم کاربردی و مدیریتی برای دامپزشکان شاغل در فیلد آبزیان، مسئولین فنی بهداشتی واحدهای سردآبی و پرورش دهندگان می باشد.
نظرات
200,000 تومان

پروفسور سعید عزیزی
متخصص جراحی دامپزشکی (DVSc), استاد دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیهسومین کنگره بین المللی بهداشت مواد غذایی

سومین کنگره بین المللی بهداشت مواد غذایی
19 و 20 مهر 1403، تهران، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور
آدرس سایت کنگره: www.3icfh.iranvc.ir
شماره تماس دبیرخانه کنگره: 02161061140
قوانین ثبت دیدگاه